Clicky

 
Transport Online - Vijf Rotterdamse agenten berispt vanwege racisme in appgroep

Vijf Rotterdamse agenten berispt vanwege racisme in appgroep

Vijf Rotterdamse agenten berispt vanwege racisme in appgroep
25-02-2021 10:43 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Vijf Rotterdamse agenten krijgen een schriftelijke berisping vanwege racisme in een appgroep met collega's in 2019. Dat is de lichtst mogelijke straf die de politie medewerkers kan geven. De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke ziet het niet als een incident en wil dat er een breder onderzoek naar discriminatie binnen het politiekorps komt.

"Deze collega’s hebben veel mensen geraakt en teleurgesteld", aldus Westerbeke in een verklaring. "Ik schrok van de uitlatingen in de berichten. Ik vind ze discriminerend, racistisch en kwetsend." In 2020 kwamen de racistische uitingen één keer naar buiten, maar uit het onderzoek blijkt dat er vaker sprake was van racisme in de appgroep. Daarom is vastgesteld dat de agenten verzuimd hebben hun plicht te doen.

Volgens de politiechef is gebleken dat de betreffende politieagenten "hun werk zonder aanzien des persoons doen en hulp bieden aan iedereen die dat nodig heeft". Hij zegt in een interview met NRC dat het gaat om zaken van twee jaar oud en dat de agenten "oprecht spijt" hebben. Daarom vindt Westerbeke de lichte straf terecht. Een zwaardere straf had volgens hem geen meerwaarde gehad.

Zes politieagenten deden racistische uitlatingen in de chat. Een van hen is geen agent meer en zit inmiddels vast omdat hij informatie had gelekt uit een drugsonderzoek.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats