Clicky

 
Transport Online - Frankrijk veroordeelt systematische onderdrukking Oeigoeren China

Frankrijk veroordeelt systematische onderdrukking Oeigoeren China

Frankrijk veroordeelt systematische onderdrukking Oeigoeren China
24-02-2021 12:21 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - Frankrijk veroordeelt de "systematische onderdrukking" van Oeigoeren in China. Minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei woensdag in een bijeenkomst van de VN-Mensenrechtenraad dat er genoeg bewijs is dat de Oeigoeren worden onderdrukt.

De naar schatting 12 miljoen Oeigoeren in China vormen een islamitische minderheid. Ze wonen vooral in de provincie Xinjiang. China heeft meer dan een miljoen Oeigoeren naar "heropvoedingskampen" gestuurd. Volgens de Chinese regering krijgen de Oeigoeren daar een opleiding, maar volgens mensenrechtenorganisaties en gevluchte Oeigoeren zijn het strafkampen. De mensen daar zouden worden gemarteld en slavenarbeid moeten verrichten.

Canada noemde de Chinese behandeling van de Oeigoeren eerder deze week nog genocide, maar zover gaan de Fransen nog niet. China reageerde woedend op de Canadese uitlatingen.

In Nederland riep de Tweede Kamer eerder op tot sancties tegen China vanwege de behandeling van de Oeigoeren. D66 zei recent dat de Olympische Spelen in Peking niet moeten doorgaan vanwege de kwestie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions