Clicky

 
Transport Online - 'TLN en PostNL probeerden onderzoek naar criminaliteit in de transportsector te beïnvloeden'

'TLN en PostNL probeerden onderzoek naar criminaliteit in de transportsector te beïnvloeden'

'TLN en PostNL probeerden onderzoek naar criminaliteit in de transportsector te beïnvloeden'
24-02-2021 11:05 | Transport | auteur Redactie | MEDIAWATCH

AMSTERDAM - PostNL en branchevereniging TLN hebben wetenschappelijk onderzoek naar misstanden in de transport- en logistieksector getraineerd en de uitkomsten ervan geprobeerd te beïnvloeden, dat meldt dagblad NRC op basis van onderzoek.

Criminologen onderzochten het afgelopen jaar criminaliteit in de transportsector, zoals drugssmokkel en ladingdiefstal, maar werden daarbij tegengewerkt door PostNL en TLN. De brancheorganisatie was opdrachtgever van het onderzoek, betaald door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Liesbeth Kaashoek, directeur pakketten en logistiek van PostNL, zit in het TLN-bestuur.

De belangrijkste conclusie van het onderzoeksrapport Doorbraak Verzocht, dat eind vorig maand is gepubliceerd, is dat slechte arbeidsomstandigheden en -voorwaarden en forse concurrentie een voedingsbodem zijn voor crimineel misbruik in de sector.

Nog voor het onderzoek begon kreeg de beveiligingsmanager van PostNL het onderzoeksplan onderhands verstrekt, volgens een interne memo van TLN die de onderzoekers hebben verstrekt aan deze krant. De memo is opgesteld door een beleidsadviseur van TLN en gericht aan de voorzitter van de brancheorganisatie, Elisabeth Post.

Ook heeft de beveiligingsmanager het ministerie van Justitie en Veiligheid benaderd en gevraagd het onderzoek niet door te laten gaan, volgens de TLN-memo, omdat hij vond dat er geen aanleiding was voor onderzoek naar criminaliteit in de pakketbranche.

TLN liet een dag na de publicatie van het onderzoek, op 28 januari 2021, weten teleurgesteld te zijn in het onderzoek en met veel vragen achter te blijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats