Clicky

 
Transport Online - 'Mediawet Australië wordt waarschijnlijk aangenomen'

'Mediawet Australië wordt waarschijnlijk aangenomen'

'Mediawet Australië wordt waarschijnlijk aangenomen'
24-02-2021 10:14 | Buitenland | auteur ANP

Het wetsvoorstel dat Facebook en Google verplicht te betalen voor nieuws van Australische mediabedrijven, zal naar verwachting worden aangenomen, meldt persbureau Reuters. De Australische regeringspartij, de Liberale Partij, heeft geen meerderheid in het hogerhuis van het parlement, maar krijgt voor het wetsvoorstel steun van Labour.

Het wetsvoorstel, dat momenteel in het Australische parlement wordt behandeld, vindt hooguit wat weerstand bij een aantal kleine partijen, aldus Reuters. Het wetsvoorstel leidde vorige week tot een escalatie van de ruzie tussen de Australische regering en Facebook nadat het platform besloot het delen en bekijken van nieuws te blokkeren in Australië.

De Australische Senaat is woensdag begonnen met het debatteren over de amendementen. Facebook meldde dinsdag dat het een compromis had bereikt met de regering, waarmee het de toegang tot nieuws van Australische gebruikers weer zou herstellen. De minister van Financiën krijgt onder een van de amendementen de mogelijkheid om Facebook of Google te ontzien van het naleven van de mediawet als die bedrijven "een aanzienlijke bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de Australische nieuwsindustrie".

Onder het oorspronkelijke wetsvoorstel werden de techreuzen onderworpen aan verplichte arbitrage als zij niet tot een overeenkomst zouden komen met de nieuwsuitgevers. Sommige Australische politici zijn bezorgd dat minister van Financiën Josh Frydenberg Facebook en Google dispensatie zal geven zonder dat die bedrijven iets terugdoen voor de journalistiek in Australië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats