Clicky

 
Transport Online - Enorme explosie en brand na aanrijding vrachtwagen en trein in Texas [+foto's&video]

Enorme explosie en brand na aanrijding vrachtwagen en trein in Texas

Enorme explosie en brand na aanrijding vrachtwagen en trein in Texas [+foto's&video]
23-02-2021 17:10 | Buitenland | auteur Redactie

CAMERON - In Cameron, Texas, VS, is dinsdagmiddag plaatselijke tijd een trein op een vrachtwagen gereden. Het gevolg van de aanrijding was een enorme explosie en een grote brand.

Uit lokale berichten blijkt dat zowel de treinconducteur als de vrachtwagenchauffeur zijn ontsnapt aan de crash, die plaatsvond op een overweg.

Beelden van het ongeluk laten zien dat treinwagons omgedraaid en in brand staan.

Chris White, sheriff van Milam County, heeft gezegd dat het vuur grotendeels werd aangewakkerd door petroleum en dat er "geen meldingen zijn van gevaar voor de omgeving". Evacuaties in het gebied zijn echter wel aan de gang, terwijl de brandweer druk bezig is de brand te bestrijden.

Bedrijven en woningen in de omgeving van het incident zijn ontruimd vanwege de brand. Bewoners is ook verteld om uit het gebied te blijven om plaats te maken voor hulpverleningsvoertuigen.

Bij het ongeval waren 13 tot 15 treinwagons betrokken - sommige geladen met kolen en brandstof. De rook van het vuur is van kilometers ver te zien, blijkt uit afbeeldingen op sociale media.

Er zijn geen meldingen van slachtoffers of zwaargewonden, en de brandweerkorpsen die in het gebied zijn ingezet, laten de brandende auto's gecontroleerd uitbranden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen