Clicky

 
Transport Online - Jeugddetentie en taakstraf voor zware mishandeling in Wekerom

Jeugddetentie en taakstraf voor zware mishandeling in Wekerom

Jeugddetentie en taakstraf voor zware mishandeling in Wekerom
23-02-2021 16:15 | Binnenland | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank legt een jeugddetentie van 180 dagen, waarvan 139 voorwaardelijk en een taakstraf van 200 uur op aan een 23-jarige man uit Harskamp. De man maakte zich schuldig aan zware mishandeling.

De man sloeg in december 2019 een bezoeker van een café in Wekerom met een bierglas in zijn hand in het gezicht. Het slachtoffer liep daardoor zwaar lichamelijk letsel op en moest daarna meerdere keren worden geopereerd. Het slachtoffer liep littekens in zijn gezicht op en ziet niets meer met zijn rechteroog. de verwachting is dat het toegebrachte oogletsel onherstelbaar is. De rechtbank rekent verdachte de ernstige gevolgen voor het slachtoffer aan.

Verschillende deskundigen adviseerden om, vanwege de persoonlijke problematiek van de man, het jeugdstrafrecht toe te passen. Uit onderzoek bleek namelijk dat de man op een aanzienlijk jonger niveau functioneert dan zijn kalenderleeftijd. De rechtbank past daarom het jeugdstrafrecht toe.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.  Om de kans op herhaling te voorkomen is het volgens de rechtbank van belang dat de man behandeld wordt voor zijn problematiek. Hij moet zich daarom aan verschillende voorwaarden houden, zoals een meldplicht bij de jeugdreclassering.

Tot slot moet de man ruim 42 duizend euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden