Clicky

 
Transport Online - Eerste IVECO S-WAY voor Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF

Eerste IVECO S-WAY voor Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF

Eerste IVECO S-WAY voor Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF
23-02-2021 16:09 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

POEDEROIJEN - Trouwe IVECO-rijder Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF heeft onlangs voor het eerst een S-WAY met 480 pk in gebruik genomen. De transporteur uit Poederoijen kan al jaren bouwen op de goede service van IVECO Schouten Almkerk, waardoor de aanschaf van een nieuwe 6x2 trekker met een gestuurde voorloopas een logisch vervolg was.

Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF is sinds de oprichting in 2007 gespecialiseerd in de handel en transport van dierlijke mest in Nederland. Cor van der Spek, eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf, kiest bewust voor wederom een nieuwe IVECO. “Al 25 jaar rijden wij met IVECO’s en doen we zaken met IVECO Schouten, omdat we kunnen bouwen op onze ‘buurman’ en lokale IVECO-dealer in de regio Altena.”

De nieuwe S-WAY van Cor van der Spek is uitgerust met een PTO-opbouw om de hydrauliek van de tank- of walkingfloor trailer aan te sturen, waarmee Cor van der Spek onder andere mest, compost en houtsnippers vervoert door Zuid-Nederland.

Extra brandstof aan boord

Voor de vierde keer heeft Cor van der Spek gebruik gemaakt van de optie om een extra 260-liter brandstoftank in de achteroverbouw te laten plaatsen. Het ruimteprobleem aan het chassis van de voorloopas-trekker is opgelost door deze unieke af-fabriek oplossing van IVECO. Hierdoor kan de chauffeur met zijn 6x2 trekker circa 600 liter brandstof meenemen. Verder heeft Cor van der Spek bewust gekozen voor een meesturende en hefbare voorloopas met een draagvermogen van 7,5 ton, zodat de IVECO S-WAY geschikt is om dagelijks een terreingewicht aan te tikken van circa 50.000 kg.

Cor van der Spek heeft zijn nieuwe trekker nu ook voor het eerst uitgerust met een luchtgeveerde vooras, zodat de chauffeur over alle comfort beschikt in zijn truck. Bovendien gaat hij met zijn S-WAY veilig de weg op, omdat alle trailers zijn voorzien van een camerasysteem. De chauffeur heeft hierdoor altijd meer dan voldoende zicht rondom het voertuig.

Langste olieverversingsinterval

De nieuwe IVECO S-WAY van Cor van der Spek is uitgerust met een 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak die de beste koppelgewichtsverhouding en de langste olieverversingsinterval kent in zijn klasse. Hierdoor is de IVECO S-WAY pas na 150.000 kilometer toe aan de eerste onderhoudsbeurt. Het smart EGR-systeem op de nieuwe trekker verbetert bovendien de verbrandingsefficiëntie van uitlaatgassen door het optimaliseren van de injectietiming. Daarnaast zijn de luchtcompressor, dynamo en stuurbekrachtigingspomp slim uitgevoerd, waardoor deze uit staan als deze niet nodig zijn. Deze voorzieningen zorgen voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

Stijlvolle IVECO S-WAY

De nieuwe trekker van Cor van der Spek is volledig gehuld in de herkenbare huisstijl van het familiebedrijf. Daarnaast is de IVECO S-WAY voorzien van een lightbar op het dak waar verstralers en zwaailampen in verwerkt zitten. Hierdoor heeft de chauffeur op alle laad- en losadressen meer dan voldoende  het wagenpark voor 80 procent uit IVECO’s en doet een nieuwe generatie zijn intrede in het wagenpark van Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF.

Foto's

 • Jeco
  Jeco
 • J.Roeland
  post nl
 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions