Clicky

 
Transport Online - Ministers: we hebben Herstel-NL niet gevraagd te stoppen

Ministers: we hebben Herstel-NL niet gevraagd te stoppen

Ministers: we hebben Herstel-NL niet gevraagd te stoppen
23-02-2021 13:28 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Meerdere ministers ontkennen dinsdag dat er druk is uitgeoefend op Herstel-NL, een initiatief om met een alternatieve corona-aanpak de lockdown te beëindigen. De voorzitter van Herstel-NL liet eerder weten dat leden van de organisatie benaderd waren "door kringen rond het kabinet met het verzoek om de campagne van Herstel-NL tijdelijk te staken tot na de verkiezingen".

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) stelt dat hij vorige week met de groep gesproken heeft, maar ontkent dat hij de club vroeg te stoppen met hun activiteiten. Volgens minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) is er daarna niet nog eens met Herstel-NL gesproken. Ook zegt hij niemand verzocht te hebben de campagne te staken, ook al zitten er volgens hem "heel veel haken en ogen" aan de ideeën van de groep.

Ook Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken, heeft "wat bedenkingen" bij de manier waarop Herstel-NL de samenleving weer wil openen. Maar hij heeft evenmin tegen de groep gezegd dat ze moeten stoppen met hun actie. "Ik luister naar alle inbrengen die er zijn. Alle invalshoeken vind ik interessant."

Herstel-NL kreeg de afgelopen dagen veel aandacht in de media, nadat vorige week een landelijke campagne werd gelanceerd. Het actieplan van de groep professionals, onder wie artsen en wetenschappers, moet verdere schade aan de maatschappij helpen voorkomen.

Door de corona-aanpak meer te baseren op de "reële gevaren" van het virus en gerichte bescherming van kwetsbare groepen zouden het onderwijs, de economie en het sociale leven snel weer op kunnen starten. Op het plan kwam veel kritiek. De initiatiefnemers, waarvan er maandag een aantal opstapten, doen allemaal op persoonlijke titel mee, liet een woordvoerder van Herstel-NL eerder weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats