Clicky

 
Transport Online - CNV: veel problemen met betaling van uitzendkrachten

CNV: veel problemen met betaling van uitzendkrachten

CNV: veel problemen met betaling van uitzendkrachten
23-02-2021 10:14 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - Vakbond CNV waarschuwt voor grote misstanden in de uitzendbranche. De afgelopen drie jaar zorgde de bond voor ruim 2,3 miljoen euro aan nabetalingen aan uitzendkrachten die de vakbond hadden ingeschakeld. Daarmee is "slechts een fractie" van de problemen boven water, vreest de bond.

Volgens het CNV worden uitzendkrachten stelselmatig verkeerd ingedeeld, soms zelfs niet in de juiste functieschaal. Dat heeft gevolgen voor het salaris. Ook krijgen uitzendkrachten vaak niet de toeslagen waar ze recht op hebben, of ze krijgen ten onrechte geen transitievergoeding.

De meeste problemen zouden zich voordoen bij uitzendbureaus die zijn aangesloten bij grote koepelorganisaties zoals ABU of NBBU. De bond wil dat de koepels de uitzendbureaus strenger aanpakken en de bureaus die moedwillig onderbetalen uit de koepel worden gezet.

Het CNV roept uitzendkrachten op hun betalingen goed bij te houden en te bewaren. Dan kan er beter gecontroleerd worden. Volgens de bond lag de gemiddelde nabetaling het afgelopen jaar op bijna 4800 euro bruto.

"Uitzendkrachten realiseren zich vaak niet goed welke rechten ze hebben. Als ze twijfels hebben of de uitbetaling klopt, moeten ze zich vooral bij ons melden", zegt Henry Stroek van het CNV-team Bestrijding Misbruik Uitzendconstructies. Hij geeft aan dat uitzendkrachten ook bang zijn om voor hun rechten op te komen. "Als ze hun rechten claimen is vaak daar het gat van de deur."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats