Clicky


22 besmette bewoners verpleeghuis Amersfoort overleden

22 besmette bewoners verpleeghuis Amersfoort overleden
23-02-2021 09:54 | Coronavirus | auteur ANP

AMERSFOORT - In het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort zijn 22 bewoners overleden die positief waren getest op corona. Aan het begin van de uitbraak telde het huis voor ouderen met dementie 106 bewoners.

Op 15 februari meldde het verpleeghuis dat er een uitbraak van corona was. Op dat moment waren 70 bewoners positief getest en waren er twee overleden. Onder het personeel bleef het aantal besmettingen beperkt. De uitbraak vond plaats kort nadat in het verpleeghuis een eerste vaccinatieronde was geweest.

"Wij kunnen niet met zekerheid vaststellen in hoeverre de overlijdens een direct gevolg zijn van de coronabesmetting, omdat het om een zeer kwetsbare doelgroep gaat met veel onderliggend lijden. We zien wel een hoger aantal overlijdens dan gebruikelijk", laat het verpleeghuis weten op de website.

Inmiddels is het aantal besmettingen onder de bewoners teruggelopen van 70 naar 37. Er zijn 22 bewoners overleden, daarnaast zijn 19 bewoners hersteld die eerder positief waren getest.

"Deze situatie trekt een enorme wissel op de bewoners, hun naasten en natuurlijk op onze medewerkers. We leven erg met iedereen mee en doen er alles aan om hen zoveel mogelijk te ondersteunen", zegt Evelien Bongers van de raad van bestuur van Beweging 3.0. Dat is de organisatie waar het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis onder valt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions