Clicky


Tien vreemdelingen aangetroffen in trailer op A67

Tien vreemdelingen aangetroffen in trailer op A67
22-02-2021 17:18 | Criminaliteit | auteur Redactie

GELDROP - Op de rijksweg A67 ter hoogte van Geldrop, zijn zondagochtend 21 februari, tien vreemdelingen aangetroffen in een vrachtwagentrailer. De 57-jarige Britse chauffeur is aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Bij de politie en Koninklijke Marechaussee kwam een melding binnen dat een vrachtwagencombinatie onderweg was vanuit België naar Nederland. In de trailer zouden meerdere vreemdelingen zitten. De vrachtwagen zou via de A67 bij Bladel Nederland binnenkomen.

Eenheden van de politie en Marechaussee hebben de vrachtwagen bij parkeerplaats Meelakkers aan de kant gezet. Na het openen van de trailer werden tien Iraakse en Iraanse mannen in de leeftijd tussen de 18 en 31 jaar aangetroffen. Marechaussees hebben de chauffeur aangehouden als verdachte van mensensmokkel.

Alle vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan en de vrachtwagenchauffeur is ingesloten. De Koninklijke Marechaussee verricht verder onderzoek in deze zaak onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant.