Clicky


Open opleggers in LZV voor Martens Transport Venray

Open opleggers in LZV voor Martens Transport Venray
22-02-2021 14:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

VENRAY - Martens Transport Venray is een bedrijf dat zich grotendeels specialiseert in het vervoer met kraanauto’s. Meedenken met de klant, flexibiliteit en service staat bij hun hoog in het vaandel. En daarom heeft Martens Transport Venray een zeer unieke LZV combinatie bestaande uit twee open opleggers / semi diepladers aan hun wagenpark toegevoegd. Deze opleggers zijn geheel gebouwd uit hoogsterkte staal.

Martens Transport Venray vervoert in het bomenseizoen bomen en vaste planten voor een toonaangevende boomkwekerij. Deze worden in grote getale door de Benelux en Duitsland vervoerd. Martens Transport Venray doet dit met kraanwagens en open opleggers voorzien van een kraan. Voor de grotere aantallen en grotere bomen gebruiken zij semi diepladers die een groter volume bereiken en meer bomen in één lading mee kunnen nemen. Deze ritten worden altijd voorgeladen, dus elke trekker werkt met twee open opleggers.


Het idee van een LZV combinatie was er eigenlijk al jaren. Maar nu de tijd, technologie, regelgeving en uiteraard de steeds belangrijkere “duurzame ecologische oplossingen ” de overhand kregen ging Martens Transport Venray overstag. Er moest een combinatie ontstaan die eigenlijk multi inzetbaar is. Martens Transport Venray had altijd voor ogen ”simpel en niet te gecompliceerd”. Een middenas aanhangwagen was eerst het idee maar viel gauw genoeg af omdat zij daar niets afzonderlijk van LZV mee kunnen.

Ook de klant gaf aan dat ze het wel fijn zouden vinden dat één van de twee (naast de LZV) een kortere wendbaardere oplegger zou moeten zijn. Zodoende kwamen STERK Trailers & Martens Transportbedrijf Venray met deze nieuwe oplossing. Een korte en een lange open oplegger geschikt om LZV te rijden. Bij de korte oplegger is de achterzijde voorzien van een demontabele koppelschotel om een langere oplegger mee te kunnen nemen.
De achterste oplegger heeft daarnaast een kopschot die in een handomdraai verlaagd kan worden wanneer de bomen wat lager uitkomen vanuit de eerste oplegger.

Eigenlijk heel simpel en dus op meerdere manieren in te zetten. Moeten er vele kleine bomen of enkele hele grote bomen naar een ver adres dan gebruiken zij de LZV combinatie. Is de LZV niet nodig dan bouwen zij de korte open oplegger weer snel om en gebruiken zij deze individueel. Naast deze flexibiliteit was het voor Martens Transport Venray ook belangrijk om een korte wendbare semi dieplader / open oplegger in te zetten die zij kunnen gebruiken voor de moeilijkere bereikbare plaatsen in ander werk, ook buiten het bomenseizoen.

Kortom, innovatief met opleggers omgaan en bouwen naar wens op maat is zowel voor Martens Transport Venray en voor STERK Trailers dé manier om zich te kunnen onderscheiden. Zo heeft STERK Trailers ook eerder nieuwe innovatieve LZV oplossingen op maat geconstrueerd, bijvoorbeeld een LZV combitrain voorzien van een kooiaap constructie.