Clicky

 
Transport Online - Overlastgevende motorrijders beboet

Overlastgevende motorrijders beboet

Overlastgevende motorrijders beboet
22-02-2021 12:20 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - Bij de politie kwamen afgelopen zaterdag meerdere overlastmeldingen binnen van 'wildcrossers' in de omgeving van de N209 ter hoogte Rotterdam The Hague Airport. Het Team Verkeer van de eenheid Rotterdam heeft hier zondag op gecontroleerd. Het lekkere weer was sowieso een aanleiding om lekker met de motor op stap te gaan. Verschillende “Off-roadrijders” maar ook snelheidsduivels ontvingen een boete vanwege het niet voldoen aan regels, meldt de politie maandag.

Met twee speciaal opgeleide Off The Road-rijders en met speciale motoren zijn er zondag vijf crossers gecontroleerd. Zij bevonden zich op bouwterreinen terwijl zij hier niet bevoegd voor waren. Bij een aantal van de motoren was het ook technisch niet helemaal in orde. Bijvoorbeeld het ontbreken van vereiste spiegels en/of richtingaanwijzers.

De gecontroleerde crossers gaven aan zich niet bewust te zijn van de overlast die ze veroorzaakten. Dit werd door omwonenden en recreanten anders ervaren. Daarnaast start nu het broedseizoen van bijvoorbeeld vogels, hun leefomgeving wordt door dit soort activiteiten ernstig verstoord.

Daarnaast controleerde de politie dit weekend op diverse plekken in de regio op snelheid. Hier werden verschillende snelheidsduivels voor op de bon geslingerd. Ook werden in totaal dertien rijbewijzen ingevorderd. De hoogst gemeten snelheid was 199 kilometer per uur.

Met de extra controles wil de politie wil de verkeersveiligheid verbeteren en de motorrijders bewust maken van hun rijgedrag. Wees gewaarschuwd en houd je aan de verkeersregels.

 

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions