Clicky

 
Transport Online - China wil dat president Biden handelstarieven en sancties schrapt

China wil dat president Biden handelstarieven en sancties schrapt

China wil dat president Biden handelstarieven en sancties schrapt
22-02-2021 10:36 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

PEKING - China wil dat de Amerikaanse president Joe Biden stopt met de handelstarieven en sancties tegen Chinese bedrijven die werden ingesteld door zijn voorganger Donald Trump. Dat zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi die sprak van het "opbouwen van goodwill" tussen beide economische grootmachten.

De minister had het over "irrationele onderdrukking" van de technologische vooruitgang van China door de Amerikaanse sancties tegen technologiebedrijven zoals Huawei Technologies. De Verenigde Staten hebben sancties opgelegd aan Huawei vanwege vermeende nauwe banden van het telecombedrijf met het Chinese leger en wegens risico op spionage.

Peking wil dat de twee landen weer in gesprek gaan over hun relatie. Volgens Wang kunnen China en de VS nog steeds "samen dingen voor elkaar krijgen voor de wereld". Tot dusver heeft de regering-Biden aangegeven door te willen gaan met de harde lijn tegen China die door Trump was ingezet op het gebied van handel.

De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zei vorige week nog dat de handelstarieven tegen China voorlopig in stand blijven en dat eventuele veranderingen afhangen van de mate waarin Peking zich houdt aan handelsovereenkomsten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions