Clicky

 
Transport Online - Politie grijpt in bij feest in Vondelpark in Amsterdam

Politie grijpt in bij feest in Vondelpark in Amsterdam

Politie grijpt in bij feest in Vondelpark in Amsterdam
21-02-2021 23:16 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie heeft zondagavond ingegrepen bij een feest in het Vondelpark in Amsterdam, waar honderden mensen zich hadden verzameld. De politie reed rond 20.15 uur met ongeveer tien busjes het park in. Bij het zien van de politiebusjes verlieten alle overgebleven feestvierders snel het terrein. Het is niet bekend of er mensen zijn aangehouden.

Via een video op Facebook werd rond 19.00 uur live verslag gedaan van het feestje, waar zo'n vijfhonderd mensen op af waren gekomen. De gemeente riep kort na 20.00 uur iedereen op om naar huis te gaan en waarschuwde dat de politie anders zou ingrijpen. Een politiewoordvoerder noemde het feestje "onacceptabel" en vroeg mensen weg te gaan. Na die oproep verlieten al veel mensen vrijwillig het park.

Op zondagmiddag mengde er op het Museumplein al een grote groep demonstranten en recreanten die van de vroege voorjaarsdag kwamen genieten. Een deel van hen zou zich, nadat de demonstratie tegen de coronamaatregelen in opdracht van burgemeester Femke Halsema werd ontbonden, verplaatst hebben naar het Vondelpark.

Degene die de livevideo maakte zei dat veel mensen die op het feestje zijn, helemaal klaar zijn met de lockdown. "Femke Halsema meet met twee maten. Het Museumplein wordt meteen schoongeveegd, maar wij kunnen al een uur feesten in het Vondelpark zonder dat de politie ingrijpt", zo klonk het commentaar. Er keken rond 19.30 uur zo'n 3000 mensen naar de livevideo.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats