Clicky

 
Transport Online - Middelbare scholen vanaf volgende week open, avondklok blijft nog

Middelbare scholen vanaf volgende week open, avondklok blijft nog

Middelbare scholen vanaf volgende week open, avondklok blijft nog
21-02-2021 18:47 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het demissionair kabinet wil de middelbare scholen vanaf volgende week in elk geval deels openen, maar de avondklok blijft nog wel in stand. Dat heeft het demissionair kabinet zondag besproken op het Casthuis, vertellen ingewijden. Op welke manier het voortgezet onderwijs open gaat, is nog niet duidelijk.

De avondklok wordt verlengd omdat het demissionair kabinet de maatregel nodig denkt te hebben om "ruimte te creëren" voor andere versoepelingen. Hoe die er precies uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Wel wil het demissionair kabinet verantwoordelijkheid weer bij de burger leggen. Nederlanders moeten zich vooral goed aan de basisregels houden. Versoepelingen worden na enkele weken misschien weer teruggedraaid als blijkt dat de besmettingen weer flink oplopen. Als bijvoorbeeld kappers hun deuren weer mogen openen, zal dat alleen onder deze voorwaarden gebeuren.

De komende dagen zal worden gekeken naar de manier waarop middelbare scholen weer open kunnen. Een optie die al langer op tafel ligt, is dat per dag slechts een aantal klassen fysiek naar school gaat. Op dinsdag valt hier een officieel besluit over. Die dag komen de betrokken bewindspersonen bij elkaar voor corona-overleg dat zal worden gevolgd door een persconferentie van premier Mark Rutte en Hugo de Jonge.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions