Clicky

 
Transport Online - Aantal coronabesmettingen weer boven gemiddelde

Aantal coronabesmettingen weer boven gemiddelde

Aantal coronabesmettingen weer boven gemiddelde
21-02-2021 15:23 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 4720 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er meer dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 3935 ligt, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Zaterdag noteerde het gezondheidsinstituut over een etmaal gemeten 4578 nieuwe gevallen (gecorrigeerd van 4604), ook al boven het gemiddelde.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 17. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Zaterdag werden 62 overlijdens geregistreerd, vrijdag 50 en donderdag 74.

Amsterdam telde het hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen: 238. In Rotterdam testten 122 inwoners positief, in Den Haag 106. Daarna volgen Helmond met 93 gevallen en Eindhoven met 79.

Het aantal vaccinaties in Nederland nadert de 1 miljoen. Dat aantal is overigens bij benadering, want voor langdurige zorginstellingen en huisartsen is het gebaseerd op het aantal doses vaccin dat door het RIVM is afgeleverd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,581

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats