Clicky

 
Transport Online - Medewerker Fieldlab-experiment in Utrecht besmet met coronavirus

Medewerker Fieldlab-experiment in Utrecht besmet met coronavirus

Medewerker Fieldlab-experiment in Utrecht besmet met coronavirus
21-02-2021 11:32 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Tijdens het Fieldlab-experiment, maandag in het Beatrix Theater in Utrecht, heeft een medewerker rondgelopen die op dat moment besmet was met het coronavirus. Dat zegt een woordvoerder van organisator Fieldlab Evenementen. De identiteit van de persoon is niet bekendgemaakt.

"Hij of zij is de zaterdag voor het evenement nog negatief getest en moet dus daarna besmet zijn geraakt. De medewerker kreeg na het evenement in het Utrechtse Beatrix Theater klachten, liet zich testen en kreeg een positieve uitslag."

Sinds maandag 15 februari organiseert Fieldlab Evenementen proefevenementen met honderden bezoekers. Zo wordt gekeken hoe op een veilige manier evenementen georganiseerd kunnen worden tijdens de coronacrisis. Ook een zakelijk congres, voetbalwedstrijden, concerten en festivals gaan mee in het proefproject.

Komende maandag volgt de uitslag van een tweede test, die dit weekeinde is afgenomen. Daaruit moet blijken of deze medewerker daadwerkelijk positief is getest. De precieze betekenis van deze besmetting is volgens de Fieldlab-woordvoerder daarom nog moeilijk aan te geven. "De corona-app blijkt in elk geval goed te werken, want meerdere aanwezigen in het Utrechtse theater hebben aangegeven dat ze de waarschuwing hebben ontvangen dat ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest."

Volgens de zegsman van Fieldlab is het onwaarschijnlijk dat de medewerker tijdens het proefcongres van maandag besmet is geraakt omdat de man of vrouw toen nog geen klachten had. "Vanwege de privacy doen bezoekers en ook medewerkers anoniem mee. Maar we weten in dit geval wel zeker dat het om een medewerker gaat, omdat de persoon zich bij ons heeft gemeld."

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht was maandag bij het evenement. Ze is zaterdag negatief getest bij de voorstelling van Guido Weijers, heeft de gemeente laten weten aan RTV Utrecht. Ook staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) was erbij en wordt, net als alle andere bezoekers, dit weekend getest. Dat is onderdeel van het experiment.

Zaterdag was er weer een evenement van Fieldlab. Cabaretier Guido Weijers gaf onder meer in het Beatrix theater in Utrecht een voorstelling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats