Clicky

 
Transport Online - Vliegtuig verliest onderdelen boven woonwijken bij Denver [+foto's&video]

Vliegtuig verliest onderdelen boven woonwijken bij Denver

Vliegtuig verliest onderdelen boven woonwijken bij Denver [+foto's&video]
21-02-2021 10:40 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

DENVER - Delen van een vliegtuig zijn neergestort in verschillende woonwijken, niet ver van de Amerikaanse stad Denver in de staat Colorado. Het toestel, een Boeing 777-200 met aan boord 231 passagiers en tien bemanningsleden, is volgens de politie veilig geland op Denver International Airport. Niemand in het vliegtuig of op de grond zou gewond zijn geraakt.

Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA is de rechtermotor van het 26 jaar oude vliegtuig kort na het opstijgen vanuit Denver uitgevallen. De Boeing 777 van United Airlines was onderweg naar Honolulu. Het incident wordt onderzocht door de FAA en de Amerikaanse onderzoeksraad NTSB.

Op politiefoto's was te zien dat een groot brokstok terecht was gekomen in de voortuin van een huis. Andere delen belandden op een sportveld. "Als je brokstukken vindt, raak die dan niet aan en verplaats ze niet. De NTSB wil dat al het puin op zijn plaats blijft voor onderzoek", twitterde de politie.

Bij een vrachtvliegtuig, ook een toestel van vliegtuigbouwer Boeing, van maatschappij Longtail Aviation ontstond zaterdag een motorbrand direct na het opstijgen vanaf Maastricht Aachen Airport. De 747-400 was onderweg naar New York. Als gevolg van de motorbrand verloor het toestel brokstukken boven het Limburgse Meerssen. Neerkomende brokstukken veroorzaakten schade aan auto's en huizen in het dorp. Het toestel vloog op drie motoren verder en landde in het Belgische Luik.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions