Clicky

 Vrachtvliegtuig verliest motoronderdelen bij Maastricht Aachen Airport

Vrachtvliegtuig verliest motoronderdelen bij Maastricht Aachen Airport [+foto's]
20-02-2021 17:33 | Incidenten | auteur ANP

MAASTRICHT - [update 19:12 uur] Een vrachtvliegtuig dat zaterdagmiddag vertrok vanaf Maastricht Aachen Airport is na het opstijgen onderdelen van de motor verloren als gevolg van een explosie in een van de motoren. Dit meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Daardoor zijn in de omgeving van Meerssen metaaldelen naar beneden gevallen. Diverse auto’s zijn beschadigd. Volgens een brandweerwoordvoerder is een brokstuk neergekomen op een oudere vrouw, die daardoor licht letsel opliep. "Veel mensen zijn geschrokken in Meerssen, omdat ze het vliegtuig met brandende motor zagen overvliegen", aldus de woordvoerder van de brandweer.

Het vliegtuig is uitgeweken naar Luik in België voor een voorzorgslanding. Daar is het vliegtuig veilig geland, meldt de politie Limburg. Er is gekozen voor Luik omdat daar een langere landingsbaan is, zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio. De politie in Meerssen roept inwoners via Burgernet op de brokstukken te laten liggen "in verband met de opname van schades". De brandweer zegt bezig bezig te zijn met het verzamelen ervan. Het gaat vooral om veel kleine onderdelen.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven bij Maastricht gaat het om een viermotorige Boeing 747 400 vrachtvliegtuig met bestemming New York. Volgens de woordvoerster liep het vliegtuig zelf geen gevaar. "Het kon prima op één motor doorvliegen", zei ze.

De oorzaak van het voorval is onbekend. De woordvoerster sluit niet uit dat een motor mogelijk iets heeft opgezogen waardoor de turbinebladen stuk zijn geslagen. Zo zien de brokstukken volgens haar er wel uit. Maar met zekerheid kon ze dat niet zeggen.

De Luchtverkeersleiding Nederland zegt geen informatie te hebben over het incident. De Belgische luchtverkeersleiding, Skeyes, heeft het vliegtuig begeleid, liet een woordvoerder weten. Het gaat volgens de zegsman om een toestel van de Britse maatschappij Longtail Aviation. Op Flightradar was te zien dat het vrachtvliegtuig enkele rondjes boven de Belgische Ardennen en Zuid-Limburg heeft gevlogen voordat het om 17.11 uur landde op de luchthaven van Luik, een uur na de start.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions