Transport Online - VVD-fractievoorzitter Beek stapt op om 'doordrukken avondklok'

VVD-fractievoorzitter Beek stapt op om 'doordrukken avondklok'

VVD-fractievoorzitter Beek stapt op om 'doordrukken avondklok'
19-02-2021 20:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BEEK - Fractievoorzitter Ghislen Nysten van de VVD in Beek legt zijn functie in de gemeenteraad van het Limburgse dorp neer. De 29-jarige jurist en ondernemer heeft in een brief aan partijgenoot en premier Mark Rutte laten weten het huidige coronabeleid niet langer te kunnen ondersteunen. In een vrijdagavond verzonden tweet moedigt hij andere liberalen aan een tegengeluid te laten horen.

In een interview in De Telegraaf, waarnaar hij verwijst via zijn tweet, laat hij weten dat het doordrukken van de avondklok zijns inziens de grondrechten van burgers terzijde schuift. Hij voelt zich naar eigen zeggen al maanden ongemakkelijk met de 'ontmenselijking' door het gevoerde coronabeleid. Maar het doordrukken van de avondklok, waarbij Rutte volgens Nysten een rechterlijke uitspraak van tafel veegt, gaat hem te ver.

Het kabinet ging met zijn handelwijze na de uitspraak in het kort geding afgelopen dinsdag een grens over, vindt Nysten. "Niet langer wil ik een beleid steunen dat een kakkerlak probeert te doden met een atoombom", laat hij in De Telegraaf weten.

Hij is er niet op uit de VVD te beschadigen maar hij wil een discussie op gang brengen over betere oplossingen. Verder hoopt hij dat juristen zich organiseren omdat de rechtsstaat onder dit kabinet in gevaar zou zijn.

Nysten geeft zijn zetel in de gemeenteraad van Beek terug aan de VVD.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen