Clicky

 
Transport Online - VS formeel weer toegetreden tot klimaatakkoord van Parijs

VS formeel weer toegetreden tot klimaatakkoord van Parijs

VS formeel weer toegetreden tot klimaatakkoord van Parijs
19-02-2021 16:39 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Verenigde Staten zijn vrijdag opnieuw toegetreden tot het klimaatverdrag van Parijs, bijna een maand na de inhuldiging van Joe Biden als president. Daarmee lost Biden een van zijn verkiezingsbeloften in.

In een verklaring zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken: "Hoe gedenkwaardig onze toetreding tot het akkoord in 2016 was en hoe gedenkwaardig onze terugkeer vandaag is, nog belangrijker is wat we doen in de komende weken, maanden en jaren."

Het klimaatverdrag van Parijs werd in gesloten tijdens de laatste termijn van president Barack Obama, toen Biden nog vicepresident was.

Donald Trump stapte in 2017 als opvolger van Obama uit het klimaatverdrag, met als voornaamste reden dat de afspraken te beperkend zouden zijn voor het Amerikaanse bedrijfsleven. Door de lange opzegtermijn stapten de VS pas in november 2020 formeel uit het verdrag.

De VS waren van de 196 landen die het verdrag ondertekenden het enige land dat zich niet langer aan de afspraken gebonden achtte. Het land stoot tevens de meeste broeikasgassen ter wereld uit.

Biden heeft in zijn campagne gezegd klimaatverandering serieus te nemen en heeft John Kerry benoemd tot speciaal gezant op dit terrein.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions