Clicky


Duitse politie haalt verkeersonveilige vrachtwagen van de weg

Duitse politie haalt verkeersonveilige vrachtwagen van de weg [+foto's]
19-02-2021 12:07 | Buitenland | auteur Redactie

BOPPARD - Donderdag 18 februari 2021 werd omstreeks 16.15 uur een vrachtwagen van een bedrijf uit West-Europa gecontroleerd door de politie op parkeerplaats Hellerwald langs de Duitse A61.

De politie van Koblenz was zeer verbaasd toen ze het voertuig naderden. Niet alleen ontbrak er een opstaptrede aan de bestuurderszijde van de trekker maar de twintig jaar oude vrachtwagen maakte voor de rest ook een technische desolate indruk.  

Er zaten onder meer scheuren in het zeildoek, defecte verlichtingsapparatuur of kapotte, scherpe plastic onderdelen op de carrosserie. De lading, ongeveer 10 ton plastic materiaal, werd ook ongezekerd in de laadbak geladen.

Met name de staat van de autobanden was miserabel. Verschillende banden van het voertuig hadden onvoldoende profiel of vertoonden aanzienlijke schade. Op de vooras was de band aan de bestuurderszijde volledig profielloos en was de stalen riem al zichtbaar. Met name deze band had tijdens het rijden op elk moment kunnen barsten als hij aan een te zware belasting was blootgesteld en had een ongeval tot gevolg kunnen hebben.

Het voertuig werd aangeboden aan een testorganisatie, waar de inspecteur niet alleen de gevonden defecten bevestigde, maar ook andere defecten ontdekte, met name in het remsysteem van het voertuig.

Ook kwam aan het licht dat de 52-jarige chauffeur, die tevens voertuigeigenaar was, verkeerde tachograafschijven in zijn tachograaf gebruikte en bovendien alleen onvolledig bewijs kon leveren van zijn rij- en rusttijden.

Het voortzetten van de rit werd verboden en zowel het kenteken als het kentekenbewijs van het voertuig werden in beslag genomen om verder gebruik te voorkomen. Vanwege het grote aantal defecten mag het voertuig niet in Duitsland worden gerepareerd, maar moet worden weggesleept door een berger.

De chauffeur kan fikse boetes verwachten. Hij moest in elk geval al een borgsom ter plekke betalen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,978
Diesel1,662

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions