Transport Online - Extra grenscontroles België na uitbraak corona in Noord-Frankrijk

Extra grenscontroles België na uitbraak corona in Noord-Frankrijk

Extra grenscontroles België na uitbraak corona in Noord-Frankrijk
19-02-2021 11:30 | Coronavirus | auteur ANP/BELGA

DUINKERKEN - België zet extra politiemensen in voor controles op onnodig reisverkeer bij de Franse grens met West-Vlaanderen. Volgens gouverneur Carl Decaluw is dat nodig omdat in de Noord-Franse kustplaats Duinkerken, dat pal aan de grens met West-Vlaanderen ligt, een zware uitbraak van de Britse variant van het coronavirus is. Ziekenhuizen worden er overspoeld door patiënten.

"De situatie in Duinkerken is ernstig. Mensen moeten er overgebracht worden naar andere ziekenhuizen omdat alles vol is", zegt gouverneur Decaluw. Daarom heeft hij extra politiemensen gevraagd van zowel de lokale als de federale politie om grenscontroles uit te voeren op niet-essentiële reizen. Aan de andere kant van de grens controleert de Franse politie ook streng.

"Er is sowieso veel grensverkeer door grensarbeiders en daar valt weinig aan te doen. Maar we merken wel dat nog veel mensen de grens oversteken om bijvoorbeeld sigaretten te kopen of gewoon een wandeling te maken. Met het oog op het mooie weer van de komende dagen zijn de controles echt nodig", aldus de gouverneur.

Ook zal de Belgische politie extra controleren op migranten. "Als mensen zomaar de grens oversteken en hier rondlopen, vormt dat een risico. Een situatie zoals in Duinkerken willen we hier absoluut vermijden. Zoals we zien in Duinkerken kan het heel snel gaan. We moeten echt voorzichtig zijn", zegt Decaluw.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen