Clicky


Vrachtwagenchauffeur redt zwaan

Vrachtwagenchauffeur redt zwaan
18-02-2021 19:12 | Buitenland | auteur Redactie

MOERFELDEN - Meerdere weggebruikers meldden donderdagmiddag 18 februari dat er een zwaan op de A5 zat tussen de knooppunten Weiterstadt en Langen/Mörfelden. De politie gaf direct een waarschuwing via de radio dat de automobilisten op moesten passen voor de zwaan maar ook om op te roepen het dier te redden.

Toen de gealarmeerde agenten bij parkeerplaats "Bornbruch" aankwamen bleek een 59-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur het gewonde dier al gevangen te hebben. Hij hield het bloedende dier veilig in zijn armen.

De agenten namen onmiddellijk contact op met een opvangcentrum voor wilde vogels en werden gewaarschuwd voorzichtig te zijn bij het hanteren van het dier. Het probleem is niet de snavel, maar de ellebooggewrichten. Hiermee kunnen de dieren aanzienlijke verwondingen veroorzaken bij helpers die het goed met hun voor hebben.

De 59-jarige vrachtwagenchauffeur, die de zwaan al veilig onder controle had, hoefde geen twee keer na te denken en stapte met de zwaan in de politiewagen en reed zonder pardon met de politiemee naar het opvangcentrum. Daar kon de patiënt worden overgedragen aan de opvang.

De zwaan heeft vermoedelijk door een aanrijding met een voertuig hersenletsel opgelopen en een vleeswond aan zijn vleugel. Gelukkig is er niets kapot. Vermoedelijk door een aanrijding met een voertuig heeft het dier een traumatisch hersenletsel opgelopen en een vleeswond aan zijn vleugel. Het dier wordt nu liefdevol en vakkundig verzorgd en zal hopelijk het gevaarlijke avontuur op de snelweg in goede gezondheid overleven, mede dankzij de vrachtwagenchauffeur.