Transport Online - Autotransporter te lang, te zwaar en met onvoldoende ladingzekering en ernstige gebreken [+foto's]

Autotransporter te lang, te zwaar en met onvoldoende ladingzekering en ernstige gebreken

Autotransporter te lang, te zwaar en met onvoldoende ladingzekering en ernstige gebreken [+foto's]
18-02-2021 15:48 | Buitenland | auteur Redactie

ERFURT - De Duitse politie haalde in de nacht van maandag op dinsdag een autotransporter van de weg. Een weggebruiker had de politie gewaarschuwd toen hij de autotransporter zag rijden op de A4 tussen de Erfurt-Ost en Erfurt-West. De bovenste auto's op de autotransporter leken scheef te staan. Het vermoeden bestond dat de auto's niet goed gezekerd waren.

Dit vermoeden werd bevestigd tijdens de controle door de politie. Daarnaast vond men tijdens de controle nog een tal van ernstige gebreken aan de vrachtwagen waardoor de verdere rit werd verboden tot deze gebreken opgelost zijn.

De autotransporter was niet gebouwd voor het vervoer van in totaal negen auto's. Er werden daarnaast gebreken geconstateerd aan het hydraulisch systeem van de vrachtwagen. Om de bovenste laadvloer van het transport te ondersteunen werd een ijzeren staaf tussen de laadniveau's geklemd en met een spanband vastgezet.

Ook vond de politie een verlies aan perslucht en een storing in het remsysteem die ook te zien was in het display van het dashboard. Daarnaast ontbraken ook nog eens de tachograafgegevens van de afgelopen dagen.

Tegen de eigenaar van het transportbedrijf waar de chauffeur voor reed werd een procedure opgestart.

De chauffeur mocht zijn rit vervolgen nadat alle onrechtmatigheden waren opgelost. De auto's op de bovenste laadvloer werden overgeladen op een ander voertuig en de nodige reparaties werden uitgevoerd.

Dinsdagavond kon de wielklem weer worden verwijderd, meldt de politie.

Foto's

  • Gomes
    Gomes
  • Gomes
    Gomes

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen