Clicky


Koninklijke Marechaussee wil drones inzetten tegen inklimmers

Koninklijke Marechaussee wil drones inzetten tegen inklimmers
18-02-2021 10:16 | Criminaliteit | auteur ANP

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee wil drones gaan inzetten bij de grensbewaking en andere opsporings- en beveiligingszaken, zegt majoor Robert van Kapel in een gesprek met De Telegraaf.

"Dit is een van de innovatieve werkwijzen die we kunnen gebruiken om de controles nog effectiever te maken in onze strijd tegen mensensmokkel. Maar ook ’traditionele’ methoden zoals de inzet van onze opsporingsambtenaren en de speurhond blijven belangrijk."

De op afstand bestuurbare toestellen worden met een infraroodcamera uitgerust en kunnen bijvoorbeeld boven vrachtwagens en containeropslagplaatsen vliegen om vreemdelingen die zich verstopt hebben te detecteren. "Goede informatie is essentieel in het kat-en-muisspel met de mensensmokkelaars, die letterlijk en figuurlijk alle grenzen overschrijden", aldus Van Kapel.

Volgens De Telegraaf werden vorig jaar bijna 450 illegale vreemdelingen opgepakt die via de vrachtwagen, ferry, vliegtuig of boot Groot-Brittannië wilden bereiken. Daarmee waren er de helft minder 'inklimmers' dan een jaar eerder, toen er nog 907 vreemdelingen werden opgespoord. "Minder dan voorgaande jaren, maar gezien de reisbeperkingen door corona nog een verontrustend aantal", aldus Van Kapel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats