Clicky

 
Transport Online - Vera Tax eist goede doorstroming van goederen op Europese Markt

Vera Tax eist goede doorstroming van goederen op Europese Markt

Vera Tax eist goede doorstroming van goederen op Europese Markt
17-02-2021 16:50 | Politiek | auteur Redactie

BRUSSEL - Tijdens de coronacrisis hebben meerdere landen in Europa besloten hun grenzen te sluiten. Tot op de dag van vandaag leidt dat tot ernstige verstoringen van de goederenstroom op de Europese markt. Vrachtwagens gevuld met essentiële producten lopen nu vertraging op. Dat wil PvdA-Europarlementariër Vera Tax zo snel mogelijk oplossen. Ze heeft vragen gesteld aan de Europese Commissie. Vera Tax: “Deze bizar lange files zorgen ervoor dat essentiële goederen, zoals bevoorrading van de supermarkten en medicijnen voor ziekenhuizen niet op tijd geleverd worden.”

De Europese Commissie besloot tot het invoeren van zogenaamde ‘Green Lanes’ om ervoor te zorgen dat de grensovergangen open zijn voor alle vrachtvoertuigen, waarbij eventuele controles of gezondheidschecks niet meer dan 15 minuten mogen duren. De lidstaten hebben toegezegd deze 'Green Lanes' in te voeren.

Nu eisen recent verschillende Europese landen echter van vrachtwagenchauffeurs dat zij negatieve COVID19-tests, waaronder PCR-tests, voorleggen om hun land binnen te komen, wanneer zij uit een hoog risicogebied komen. Deze besluiten leiden tot enorme files aan de grensovergangen, met name bij de Brennerpas.

Vera Tax: “Het is absurd dat vrachtwagenchauffeurs aan Europese grenzen een negatieve coronatest moeten voorleggen terwijl ze dagenlang alleen in hun cabine zitten. Ik heb schriftelijke vragen gesteld aan de Commissie en roep ze op om deze precaire situatie zo snel mogelijk op te lossen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions