Clicky


Bernard Belvaux benoemd tot General Manager Benelux na overname Bombardier Transport door Alstom

Bernard Belvaux benoemd tot General Manager Benelux na overname Bombardier Transport door Alstom
17-02-2021 16:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Alstom heeft Bernard Belvaux benoemd als General Manager voor de Benelux. Vóór de overname van Bombardier Transport, die op 29 januari werd afgerond, vervulde Bernard Belvaux deze functie al.

Deze overname maakt van Alstom een wereldleider op het gebied van duurzame mobiliteit. Ook wordt Alstom hierdoor het grootste spoorbedrijf op de private markt in de Benelux. Het bedrijf telt meer dan 2.000 werknemers, waarvan het leeuwendeel werkt op de Belgische sites gevestigd in Charleroi, Brugge en Brussel. In Nederland zijn de Alstom teams werkzaam in Ridderkerk, Utrecht en Amsterdam.

Bernard Belvaux, die van opleiding handelsingenieur is, begon in 2005 bij Alstom als Finance Director voor België. In 2013 is hij benoemd tot Vice President Finance voor Zuid-Europa, en vervolgens tot Vice President Finance voor de AMECA-regio (Afrika, Midden-Oosten en Centraal-Azië). In 2018 werd hij als General Manager verantwoordelijk voor de activiteiten in de Benelux.

In zijn nieuwe functie zal hij zich voornamelijk richten op het versterken van de klanttevredenheid, het stimuleren van duurzame innovatie en het ontwikkelen van de werkgelegenheid bij Alstom in de Benelux. Daarnaast zal hij zorgdragen voor een goed verloop van zowel projecten voor lokale klanten als projecten voor exportmarkten.

“Alstom is binnen de Benelux een cruciale speler in de mobiliteitssector. Bovendien is het bedrijf een belangrijke partner van spoorwegmaatschappijen in België, Nederland en Luxemburg”, stelt Bernard Belvaux. “Met de overname van Bombardier Transport kunnen we ons productaanbod uitbreiden met nieuwe oplossingen en breiden we de expertise binnen onze teams verder uit. Spoorwegmaatschappijen - en hun klanten - plukken hier de vruchten van. De overname versterkt eveneens ons innovatievermogen, een van de hoekstenen van onze strategie.”

Alstom beschikt binnen de Benelux over twee wereldwijde competentiecentra, gespecialiseerd in spoorbeveiliging en vermogenselektronica, en over een assemblagelocatie voor treinstellen. Ook levert het bedrijf binnen deze regio preventieve onderhoudsdiensten op basis van digitale oplossingen. Alstom Benelux heeft meer dan 150 projecten in beheer, niet alleen in de Benelux, maar over de hele wereld. Ook is de Alstom-locatie in Charleroi wereldwijd nummer één op het gebied van spoorbeveiliging van interstedelijke lijnen.

De Benelux telt veel duurzame mobiliteitsprojecten. In deze context bevindt Alstom zich in een optimale positie om een diverse en innovatieve portefeuille aan systemen, apparatuur en diensten aan te bieden. Dit aanbod omvat niet alleen stedelijk maar ook interstedelijk spoorvervoer. De oplossingen die Alstom aanbiedt omvatten treinstellen, spoorbeveiliging, diensten en infrastructuren. Recentelijk heeft Alstom met succes een aantal testen uitgevoerd die bijdragen aan de ontwikkeling van moderner en duurzamer spoorvervoer. Het gaat hierbij om Alstoms waterstoftrein, met dewelke in het noorden van Nederland real live tests werden uitgevoerd, maar ook om zelfrijdende treinen, die het bedrijf met lokale spoorwegmaatschappijen heeft getest.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats