Clicky


Aantal nieuwe coronagevallen onder gemiddelde

Aantal nieuwe coronagevallen onder gemiddelde
17-02-2021 15:50 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 3416 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is onder het gemiddelde, want in de afgelopen week kwamen er gemiddeld 3628 positieve tests per etmaal binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Op woensdagen zijn er over het algemeen meer positieve tests dan op maandagen en dinsdagen en dat is nu ook het geval. De afgelopen dagen registreerde het RIVM ongeveer 2800 positieve tests per dag.

Vorige week woensdag telde het RIVM bijna 3200 bevestigde besmettingen en de woensdag ervoor iets meer dan 4000.

In Amsterdam kwamen afgelopen etmaal 240 besmettingen aan het licht. Rotterdam registreerde 106 positieve tests en in Den Haag kregen 99 inwoners te horen dat ze het virus hebben opgelopen. Verder waren er 48 nieuwe gevallen in Purmerend en 45 in Eindhoven. Op zowel Ameland, Vlieland als Schiermonnikoog testte een inwoner positief.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg met 89, tegen 88 op dinsdag. Dat wil niet zeggen dat al die mensen in een periode van 24 uur zijn overleden, want het overlijden van een coronapatiënt wordt soms pas na een tijdje geregistreerd. In Leeuwarden kwamen er zeven sterfgevallen bij, in Rotterdam en Eindhoven vijf.

Het officiële dodental door het virus kwam woensdag uit boven de 15.000. Sinds het begin van de uitbraak zijn zeker 15.020 Nederlanders aan het virus overleden, maar het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk hoger. Iets meer dan een miljoen mensen zijn positief getest, maar het werkelijke aantal besmettingen ligt vrijwel zeker ook hoger.