Clicky

 
Transport Online - Girteka Logistics bestelt 2.000 nieuwe Volvo FH's

Girteka Logistics bestelt 2.000 nieuwe Volvo FH's

Girteka Logistics bestelt 2.000 nieuwe Volvo FH's
17-02-2021 11:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LITOUWEN - Girteka Logistics heeft besloten te investeren in maar liefst 2.000 van de nieuwste generatie Volvo FH-trucks. Meer veiligheid, meer chauffeurscomfort en een lager brandstofverbruik behoren tot de verwachte voordelen van deze grote vlootvernieuwing.

Girteka Logistics, gevestigd in Litouwen, heeft 15.000 vrachtwagenchauffeurs en 8.000 vrachtwagens en exploiteert een uitgebreid netwerk in Europa en Rusland.

Zorgen voor hoogwaardige service over lange afstanden, brandstofzuinigheid, veiligheid en chauffeurscomfort zijn topprioriteiten voor Girteka Logistics en daarom de belangrijkste redenen achter de beslissing om te investeren in 2.000 nieuwe Volvo FH-trucks.

“De nieuwe Volvo FH optimaliseert de inzetbaarheid en brandstofzuinigheid en biedt de chauffeur tegelijkertijd een geweldige werkomgeving. Met deze investering dragen we bij aan meer veiligheid op de weg en verminderen we ook de uitstoot, dankzij de uitstekende brandstofefficiëntie. We zijn erg blij om samen te werken met Volvo Trucks op weg naar nul ongevallen en minder impact op het milieu”, zegt Edvardas Liachovičius, CEO van Girteka Logistics.

Volvo Trucks heeft onlangs een compleet nieuwe reeks zware vrachtwagens gelanceerd, waaronder het vlaggenschip voor langeafstandstransporten: de Volvo FH. Onder de updates zijn een nieuwe bestuurdersinterface, optionele adaptieve grootlichtkoplampen voor meer veiligheid en een lager brandstofverbruik.

Bovendien combineert de I-Save-versie van de Volvo FH een extra brandstofzuinige motor en geavanceerde brandstofbesparende functies, waardoor de nieuwste I-Save-versie de brandstofkosten met wel 10 procent kan verlagen. Van de 2.000 nieuw bestelde vrachtwagens door Girteka zal een groot deel I-Save-vrachtwagens zijn.

"We hebben de Volvo FH met I-Save getest en het grote potentieel voor brandstofbesparing ontdekt, wat goed is voor zowel het bedrijf als het klimaat", legt Edvardas Liachovičius uit.

Girteka Logistics ziet de mega-investering als een logische voortzetting van een uitstekende 15-jarige relatie tussen de bedrijven, een mening die Volvo Trucks zeker deelt.

“We hebben een lange en vruchtbare relatie met Girteka Logistics en zijn erg trots op hun beslissing om te investeren in onze nieuwe state-of-the-art zware vrachtwagens. Deze nieuwe generatie vrachtwagens verlaagt de uitstoot en tilt efficiëntie en rijervaring naar een nog hoger niveau. Ik kijk ernaar uit om samen met Girteka Logistics op weg te gaan naar duurzamere transporten, in alle opzichten ”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

Girteka Logistics financiert historisch gezien de meeste van hun Volvo-vrachtwagens met behulp van Volvo Financial Services en het merendeel van de 2.000 vrachtwagens die in de nieuwe deal zijn opgenomen, zullen dezelfde structuur volgen.

De productiestart van de nieuwe heavy-duty-serie van Volvo Trucks is gepland voor maart 2021 en de vrachtwagens zullen gedurende het jaar aan Girteka Logistics worden geleverd.

Foto's

 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE
 • Bontrans
  Bontrans
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions