Clicky

 
Transport Online - Acties op komst bij glasfabriek O-I in Leerdam en Maastricht

Acties op komst bij glasfabriek O-I in Leerdam en Maastricht

Acties op komst bij glasfabriek O-I in Leerdam en Maastricht
17-02-2021 10:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Het Amerikaans beursgenoteerd glasbedrijf O-I (Owens-Illinois Inc.) met productielocaties in Leerdam en Maastricht heeft van FNV en CNV Vakmensen een ultimatum gekregen dat 22 februari om 24.00 uur afloopt. De medewerkers zijn boos over het eindbod van de potjes- en flessenfabrikant. Ali Gündüz bestuurder FNV Procesindustrie: "Zo goed als iedereen staat al klaar om actie te voeren."

Volgens de vakbonden maakt O-I misbruik van de coronapandemie. Gündüz: "O-I behoort tot de bedrijven die het goed doen. In 2020 draaiden ze een omzet van bijna 1500 miljard en maakte ze een bruto winst van 265 miljoen. Dit eindbod van de werkgever compenseert de inflatie niet eens. Ze bieden de 700 werknemers 2 procent loon erbij voor 2 jaar en eenmalig een bruto-uitkering van twee procent van hun individuele loon. Echt boos zijn de mensen omdat de werkgever stelt, dat dit het begin is van verdere verslechteringen van de huidige cao."

"Dit gaat dus niet alleen om een fatsoenlijke loonsverhoging in de nieuwe cao voor O-I. Het gaat in bredere zin om fatsoen. De werkgever dient met zijn arbeidsvoorwaarden respect te tonen aan zijn belangrijkste machines: de werknemers", dat stelt bestuurder Agostino di Giacomo Russo van CNV Vakmensen.

Werknemers van O-I hebben met 98 procent voorstemmen uitgesproken dat acties volgen als O-I vasthoudt aan hun uitgebrachte eindbod. Gündüz: "Werknemers zijn het meer dan zat. Ze vinden dat we te lang aan het praten zijn."

O-I is een Fortune 500-bedrijf en marktleider in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het de grootste fabrikant van glasverpakkingen ter wereld. In Nederland werken 700 mensen. O-I is actief in 23 landen met 79 fabrieken en telt wereldwijd 27.000 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (VS). 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats