Clicky

 
Transport Online - Tbs voor bedreiger van mensen uit mediawereld

Tbs voor bedreiger van mensen uit mediawereld

Tbs voor bedreiger van mensen uit mediawereld
16-02-2021 19:54 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - De rechtbank Rotterdam heeft vandaag een 37-jarige man ontslagen van rechtsvervolging voor het bedreigen van mensen uit onder andere de mediawereld en de Rotterdamse burgermeester Ahmed Aboutaleb. De man wordt door deskundigen als ontoerekeningsvatbaar gezien. Wel wordt de man tbs met dwangverpleging opgelegd.

De man heeft diverse malen bedreigingen geuit bij verschillende bedrijven en instanties waaronder het Openbaar Ministerie. Zo sprak hij op 30 juli 2020 een bericht in op het telefoonnummer van de parketvoorlichting van het Openbaar Ministerie waarbij hij diverse mediapersoonlijkheden, burgemeester Aboutaleb met de dood bedreigde. Eerder had hij in januari 2019 al medewerkers van twee mediabedrijven met de dood bedreigd.

Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat de verdachte een licht verstandelijke beperking heeft en een stoornis in cannabisgebruik. Vanuit zijn verstandelijke beperking begrijpt de verdachte de wereld om hem heen niet. Hij betrekt hierdoor zaken nogal snel op elkaar of zichzelf en ziet er dreiging in. Dit zorgt er voor dat hij niet alleen gemakkelijk angstig en achterdochtig (en kortdurend psychotisch) wordt, maar ook geagiteerd, wat zich regelmatig uit in verbale agressie.

De verdachte wordt hierdoor als niet toerekeningsvatbaar gezien en de bewezenverklaarde feiten kunnen hem daarom niet worden toegerekend. Dit leidt er toe dat de verdachte niet strafbaar is en zal worden ontslagen van alle rechtsvervolging.

De verdachte heeft verklaard geen behandeling nodig te hebben en ook geen medewerking te zullen verlenen aan welke hulpverlening dan ook. De rechtbank is daarom van oordeel dat voor de veiligheid van anderen het oplegging van tbs met dwangverpleging noodzakelijk zijn.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions