Clicky

 
Transport Online - Politie doet inval bij Deens transportbedrijf vanwege omvangrijke fraude met bestuurderskaarten

Politie doet inval bij Deens transportbedrijf vanwege omvangrijke fraude met bestuurderskaarten

Politie doet inval bij Deens transportbedrijf vanwege omvangrijke fraude met bestuurderskaarten
16-02-2021 11:24 | Buitenland | auteur Redactie

FUNEN - In de nacht van donderdag 11 februari op vrijdag 12 februari voerde de Deense politie een controleactie bij tegen een transporteur uit het Deense Funen.

De 45-jarige transporteur uit Funen moest vrijdagochtend vroeg opstaan. In een gecoördineerde arrestatie-operatie rond 04.00 uur werden de vervoerder en zijn zoon, die beiden verdacht worden van herhaaldelijk persoonlijk wangedrag en overtreding van de rij- en rusttijdenregels, op twee verschillende locaties aangehouden. Beiden waren in het bezit van chauffeurskaarten die niet van henzelf waren en een van hen gebruikte zelfs op het moment van de arrestatie de kaart van iemand anders.

De Deense politie doet al geruime tijd onderzoek naar het transportbedrijf, omdat vermoed werd dat er chauffeurskaarten werden gebruikt in de tachografen van de vrachtwagens die niet van de chauffeurs waren die aan het rijden waren. Uit het onderzoek bleek dat het vermoeden terecht was in relatie tot de vervoerder en zijn 20-jarige zoon, die als chauffeur in het bedrijf werkt.

Op basis daarvan heeft de politie het bevel tot huiszoeking van de rechtbank verkregen en op basis daarvan vond de huiszoeking vrijdagochtend vroeg plaats. Na het verhoor en de huiszoeking zijn de eigenaar van het transportbedrijf en de chauffeur vrijdag weer vrijgelaten.

Er moet nu een omvangrijk onderzoek naar de zaak plaatsvinden, met het oog op meer specifiek vaststellen van de omvang van de overtredingen. Als het onderzoek is afgerond, moet de zaak worden beoordeeld door de aanklager, die ook beoordeelt welke strafvordering in deze zaak passend is.

Het is daarom ook nog niet bekend wat de consequenties zijn voor het transportbedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden