Clicky

 
Transport Online - Export kromp met bijna 1 procent in december

Export kromp met bijna 1 procent in december

Export kromp met bijna 1 procent in december
16-02-2021 10:35 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in december 0,9 procent kleiner dan in december 2019, meldt het CBS. In de voorgaande drie maanden groeide de export nog. Er zijn in december vooral minder delfstoffen, aardolieproducten, machines en apparaten uitgevoerd dan een jaar eerder. Hier staat tegenover dat er wel meer chemische producten werden geëxporteerd.

Het volume van de import was in december 1,0 procent kleiner dan in december 2019. Er werden vooral minder transportmiddelen en delfstoffen ingevoerd.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in februari minder ongunstig dan in december.

Omstandigheden voor export in februari minder ongunstig dan in december

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in februari minder ongunstig dan in december. Dat komt vooral doordat de krimp van de Duitse productie industrie kleiner was en doordat de Nederlandse ondernemers in de industrie minder negatief waren over hun buitenlandse orderpositie. Ook steeg het producentenvertrouwen in Duitsland en de eurozone.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions