Clicky

 
Transport Online - Kappers doen donderdag alvast het licht aan

Kappers doen donderdag alvast het licht aan

Kappers doen donderdag alvast het licht aan
15-02-2021 19:43 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Kappers doen donderdagavond tussen 18.00 uur en 20.00 uur in hun gesloten salons het licht aan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van hun winkels en voor financiële hulp. Dat heeft de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV) aangekondigd. De organisatie hoopt dat er duizenden salons in Nederland mee zullen doen.

Met de actie #lichtvoordathetuitgaat willen de kappers de aandacht vestigen op de volgens hen schrijnende situatie in de branche. Ook wijzen ze erop dat kappers in België, en binnenkort ook in Duitsland, al wel weer aan de slag kunnen. Sommige kappers zijn daarom zelfs bang dat ze klanten kunnen verliezen, als Nederlanders bijvoorbeeld zouden besluiten om dan maar een knipbeurt in Duitsland te nemen.

De NCV is eigenlijk de branchevereniging van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. Maar daarbij horen ook belangrijke leveranciers van de kappers. Volgens NCV-directeur Ronald van Welie leveren zij aan ongeveer 15.000 tot 20.000 kappers in Nederland.

Bij veel Nederlandse kapperszaken staat het water aan de lippen, merkt de organisatie. "Al te lang kunnen we niet meer naar de kapper en de financiële overheidssteun is bij lange na niet toereikend. Oproepen om meer maatwerk voor de steun hebben geen gehoor gekregen bij de politiek", aldus de NCV. "De kapper-ondernemers staan er alleen voor en doen er alles aan om te zorgen dat het licht niet voor altijd uit gaat."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden