Transport Online - Negen jaar cel voor moord op huisgenoot

Negen jaar cel voor moord op huisgenoot

Negen jaar cel voor moord op huisgenoot
15-02-2021 17:20 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 40-jarige vrouw uit Bodegraven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar voor de moord op haar 40-jarige huisgenoot, meldt de rechtbank in Den Haag. De vrouw heeft de man op 24 februari 2020 met meerdere messteken om het leven gebracht in hun woning in Bodegraven. Volgens de rechtbank is er sprake van voorbedachte raad, omdat de vrouw zich heeft beraden op haar voornemen om de man te doden en dat voornemen ook op een planmatige manier heeft uitgevoerd. 

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Bij de hoogte van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van het feit. Het nietsvermoedende slachtoffer is in zijn slaap door de vrouw verrast. Zij heeft hem meerdere keren met twee messen gestoken en hem daarna aan zijn lot overgelaten.

Naast de celstraf krijgt de vrouw ook de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben een stoornis bij haar vastgesteld. De rechtbank heeft haar het feit daarom in verminderde mate toegerekend. De vrouw moet vanwege gevaar voor herhaling worden behandeld in een forensische kliniek.

Het handelen van de verdachte heeft voor de nabestaanden onherstelbaar verdriet veroorzaakt, in het bijzonder voor de ouders van het slachtoffer die hun kind hebben moeten begraven. De ouders en de zus van de man kampen tot op de dag van vandaag met gevoelens van leegte, wanhoop en ongeloof. De vrouw moet aan de ouders van de man een schadevergoeding van 35.000 euro betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen