Clicky

 
Transport Online - Trein botst op vrachtwagen: vier gewonden [+foto's]

Trein botst op vrachtwagen: vier gewonden

Trein botst op vrachtwagen: vier gewonden [+foto's]
15-02-2021 16:51 | Ongevallen | auteur Redactie

ALTHEIDE - Vanochtend was er bij de overweg in het Duise Altheide op de B105 een aanrijding tussen een trein en een vrachtwagen. De trein ontspoorde als gevolg van de aanrijding. Van de in totaal 34 passagiers zijn vier mensen met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, waaronder de machinist die in shock verkeerde. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond.

Volgens de eerste onderzoeksresultaten reed de 32-jarige Duitse chauffeur van een vrachtwagencombinatie rond 11.30 uur over de overweg in Altheide. De onbeladen houtoplegger is kennelijk vast komen te zitten in de spoorbedding toen de chauffeur een tegemoetkomende vrachtwagen moest ontwijken. De naderende regionale trein vanuit Rostock in de richting van Stralsund kwam toen in botsing met het voertuig.

De B105 moest tot ongeveer 13.30 uur afgesloten worden. De overweg zal naar verwachting tot in de vroege avond afgesloten zijn. Voor de reizigers werd een vervangende treindienst georganiseerd.

Door de aanrijding was er sprake van grote materiële schade aan de regionale trein en vrachtwagencombinatie. Ook de spoorbomen, een grotere stroomverdeelkast en de spoorbedding over een lengte van circa 200 meter werden bij de aanrijding beschadigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden