Transport Online - Red Bull bekrachtigt akkoord met Honda over motoren

Red Bull bekrachtigt akkoord met Honda over motoren

Red Bull bekrachtigt akkoord met Honda over motoren
15-02-2021 10:50 | Financieel | auteur ANP/RTR

MILTON KEYNES - Red Bull heeft het akkoord met Honda om vanaf 2022 de krachtbron van de Japanse motorfabrikant te blijven gebruiken in de Formule 1 definitief bekrachtigd. De Oostenrijkse renstal zal in de eigen fabriek in het Engelse Milton Keynes een technische afdeling openen waarin de motoren worden onderhouden, meldt de renstal van Max Verstappen.

De overeenkomst geldt ook voor zusterteam Alpha Tauri en duurt in principe tot 2025. In dat jaar introduceert de Formule 1 een compleet nieuwe motor.

Red Bull had in principe al een akkoord over het in eigen beheer nemen van de motoren van Honda, dat na dit seizoen uit de Formule 1 stapt. Voorwaarde voor de deal was dat de andere teams akkoord gingen met het bevriezen van de doorontwikkeling van de motoren vanaf de eerste race in 2022.

De renstallen kwamen vorige week na overleg met de autosportfederatie FIA, de Formule 1-organisatie en de fabrikanten van de motoren tot een unanieme afspraak om het motorreglement aan te passen en het doorontwikkelen van de motoren te verbieden. Mercedes, Ferrari en Renault zijn de andere leveranciers van motoren in de koningsklasse.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen