Clicky

 
Transport Online - Trump: impeachment was volgende fase in heksenjacht

Trump: impeachment was volgende fase in heksenjacht

Trump: impeachment was volgende fase in heksenjacht
13-02-2021 23:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Voormalig president Donald Trump noemt in een verklaring het proces tegen hem in de Senaat "een andere fase in de grootste heksenjacht in de geschiedenis van ons land". Zijn statement kwam kort nadat er geen tweederdemeerderheid bleek te zijn om hem te veroordelen voor de rol die hij zou hebben gespeeld bij de bestorming van het Capitool op 6 januari.

Critici houden Trump verantwoordelijk voor de bestorming van het parlement door zijn aanhangers. De oud-president benadrukte zelf dat hij zich juist altijd heeft ingezet voor de rechtstaat en de "helden van de politie".

"Het is een triest commentaar op onze tijd dat een politieke partij in Amerika een vrijkaart krijgt om de rechtsstaat te kleineren, wetshandhavers te belasteren, meutes toe te juichen, oproerkraaiers vrij te spreken en gerechtigheid te veranderen in een instrument van politieke wraak", aldus Trump.

De oud-president zinspeelde erop dat hij nog geen afscheid neemt van de politiek. "Onze historische, patriottistische en prachtige beweging om Amerika weer groots te maken is pas net van de grond gekomen", benadrukte hij. "Ik heb de komende maanden veel met jullie te delen. En ik kijk ernaar uit om onze ongelofelijke reis samen voort te zetten."

Trump liet vorig jaar rond zijn eerste impeachmentproces nog veelvuldig van zich horen op Twitter, maar die berichtensite heeft zijn account inmiddels geblokkeerd. Hij reageerde nu via een schriftelijke verklaring.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden