Transport Online - Naaste medewerker Biden geschorst wegens bedreigen journalist

Naaste medewerker Biden geschorst wegens bedreigen journalist

Naaste medewerker Biden geschorst wegens bedreigen journalist
12-02-2021 23:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

WASHINGTON - Een naaste medewerker van de Amerikaanse president Joe Biden is voor een week geschorst, omdat hij een journalist van Politico had bedreigd. Woordvoerster Jen Psaki bevestigde tijdens een persconferentie dat het om een medewerker van haar afdeling gaat, tweede woordvoerder TJ Ducklo.

Ducklo zou in een telefoongesprek tegen journalist Tara Palmeri hebben gezegd dat hij haar "kapot zou maken". Palmeri schreef onlangs over de relatie van Ducklo met Alexi McCammond, een journalist van Axios.

Volgens het tijdschrift Vanity Fair zou Ducklo kleinerende en vrouwonvriendelijke opmerkingen hebben gemaakt tijdens het gesprek met Palmeri. Hij zou hebben gezegd dat ze jaloers was op zijn relatie met McCammond.

Biden heeft al vaker laten weten dat hij hard optreedt tegen medewerkers van hem die anderen kleineren. "Als ik hoor dat je iemand niet met respect behandelt of iemand kleineert, dan ontsla ik je op staande voet", aldus Biden kort na zijn inauguratie tegen zijn personeel.

Volgens Psaki weet Ducklo dat hij een fout heeft gemaakt en heeft hij zijn excuses aangeboden aan Palmeri. Ducklo werkt na zijn schorsing niet meer met verslaggevers van Politico.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen