Clicky

 
Transport Online - Opnieuw ongevallen én boetes voor afvallend ijs op Duitse snelwegen [+foto's]

Opnieuw ongevallen én boetes voor afvallend ijs op Duitse snelwegen

Opnieuw ongevallen én boetes voor afvallend ijs op Duitse snelwegen [+foto's]
12-02-2021 15:47 | Buitenland | auteur Redactie

KEULEN - Vanwege de aanhoudende vorst bevriest momenteel het sneeuw op de daken van vrachtwagens. Tijdens het rijden laat dit echter los en kan het voor vervelende situaties zorgen. Het was donderdag op de Duitse A1, A4 en A61 opnieuw raak. Tot drie keer toe leidde afvallend ijs van daken van vrachtwagens tot ongevallen. Gelukkig bleef het bij alleen materiële schade.

Rond 12.45 uur vloog een ijsplaat op de A1 bij Erftstadt van het dak van een vrachtwagen op de motorkap een erachter rijdende Volkswagen. Rond dezelfde tijd gleed er een stuk ijs op de A4 bij Weisweiler in de richting van Keulen vanaf een rijdende trekker met oplegger en deze kwam op de bumper van een Mercedes personenauto terecht. Een ander ongeval vond plaats op de A4 rond 14.00 uur. Ook hier vloog een stuk ijs van het dak van een vrachtwagen bovenop een achter de vrachtwagen rijdende auto.

Een ander verkeersongeval maakt duidelijk dat het risico op ongevallen door ijs niet alleen afkomstig is van vrachtwagens. Rond 14.25 uur kwamen er ijsplaten van een auto en deze raakten het voorruit van een Opel Vivaro. De ruit brak. De auto kon niet meer verder rijden en moest worden weggesleept.

De politie waarschuwt opnieuw dat álle weggebruikers ervoor moeten zorgen dat sneeuw en ijs van hun voertuigen verwijderd is voordat ze gaan rijden. Iedereen die niet aan deze verplichting voeldoet kan een boete verwachten.

Donderdag werden er vij en vrijdag werden er acht boetes opgemaakt voor vrachtwagenchauffeurs en hun werkgever(s), meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions