Clicky

 
Transport Online - 'Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot'

'Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot'

'Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot'
12-02-2021 14:09 | Buitenland | auteur ANP

JULIACA - Aanklagers eisen achttien jaar en vier maanden cel wegens drugssmokkel tegen de in Peru wegens moord vastzittende Nederlander Joran van der Sloot. Peruaanse media melden dat hij wordt gezien als de coördinator van drugssmokkel naar de gevangenis waar hij zijn celstraf uitzit in het zuidoosten van Peru.

Van de Sloot zou samen met zijn vriendin Eva Pacohuanaco en medeplichtigen bijna 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana de gevangenis in Juliaca hebben willen binnensmokkelen. Pacohuanaco bracht in augustus de gevangene levensmiddelen inclusief negentien rode bieten. De drugs bleken bij controle in die groenten te zitten. Pacohuanaco zegt dit niet te hebben geweten, maar de aanklagers eisen tegen haar ook achttien jaar wegens drugssmokkel.

De straf wordt in de zaak verder geëist tegen drie medegevangenen van Van der Sloot. En tegen de broer van Pacohuanaco is veertien jaar geëist wegens zijn rol in de smokkelzaak.

Van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit wegens de moord in 2010 op een 21-jarige Peruaanse, Stephany Flores Ramírez. Hij werd in 2012 in Lima veroordeeld. Van der Sloot werd eerder al verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions