Clicky


FOX Global Logistics nieuwe fulfilmentpartner voor Rebelcell

FOX Global Logistics nieuwe fulfilmentpartner voor Rebelcell
12-02-2021 14:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Het in Nederland gevestigde Rebelcell (ontwerp, productie en marketing van lithium-ion accu’s) heeft vandaag aangekondigd dat met ingang van 15 februari 2021 FOX Global Logistics de nieuwe fulfilment partner voor Rebelcell zal worden. Fox zal alle fulfilment activiteiten voor Rebelcell verzorgen, zowel voor het dealernetwerk als voor B-to-C klanten.

Complexe logistieke vraag naar lithiumbatterijen

Rebelcell heeft een grote diversiteit aan zendingen. Lithiumbatterijen (ADR gevaarlijke goederen), maar ook reguliere zendingen, worden door heel Europa verstuurd (zowel binnen als buiten de EU). Om deze reden werken wij samen met verschillende transport partners. Afhankelijk van het land van aankomst en de aard van de zending wordt de beste vervoerder geselecteerd en de benodigde documentatie in orde gemaakt.

‘Straight through processing’

In de afgelopen maanden heeft een gezamenlijk FOX-Rebelcell projectteam gewerkt aan het ontwerpen en implementeren van het juiste fulfilment proces. Het webplatform van Rebelcell is via API (application programming interface) gekoppeld aan het WMS (warehouse management system) van FOX. Het hele proces van orderinvoer, orderpicking, carrierselectie en realtime voorraadinformatie is grotendeels geautomatiseerd.

Sterke groeiambitie

"Rebelcell is in de afgelopen 8 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van lithiumion batterijen voor hengelsport, watersport en outdoor in Europa. Onze ambitie is om onze groei de komende jaren te versnellen. Om dat te kunnen doen hebben we een ervaren fulfilment partner nodig die zorg draagt voor het gehele logistieke proces. Wij geloven dat de samenwerking met FOX Global ons in staat zal stellen om ons te richten op de groei van ons bedrijf", zegt Ravi Sankaranarayanan, directeur van Rebelcell.

Ontzorgen

"We zijn verheugd om de klantrelatie van Rebelcell uit te breiden van Benelux-distributie, die we begin 2020 zijn gestart, naar 'one-stop' fulfilment. Wij zijn goed toegerust om de steeds complexer wordende logistieke vraag van opslag en transport van lithiumbatterijen aan te kunnen en kunnen klanten als Rebelcell 'ontzorgen' zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn: hun business laten groeien", aldus Norman de Vos, directeur van FOX Global Logistics.