Transport Online - Iets meer faillissementen in januari

Iets meer faillissementen in januari

Iets meer faillissementen in januari
12-02-2021 08:53 | Faillissementen | auteur Redactie

Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in januari vier bedrijven meer failliet verklaard dan in december, meldt het CBS. Het aantal faillissementen blijft op een laag niveau. Het aantal faillissementen in de sector Vervoer en Opslag daalde iets in januari. In december 2020 werden er elf bedrijven failliet verklaard. In januari 2021 waren dat er negen. Toch werden er relatief gezien de meeste faillissementen uitgesproken in de sector Vervoer en Opslag.

Historisch laag niveau faillissementen

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot juli 2020 redelijk vlak. Sindsdien is de trend dalend en in december 2020 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na januari 1991. In januari 2021 steeg het aantal faillissementen iets, maar het niveau blijft laag.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari 135 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 33. Dat zijn er 9 minder dan in december. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen