Clicky


Formule 1-coureur Fernando Alonso in ziekenhuis na fietsongeluk

Formule 1-coureur Fernando Alonso in ziekenhuis na fietsongeluk
11-02-2021 22:28 | Sport | auteur ANP

LUGANO/ENSTONE - Formule 1-coureur Fernando Alonso is betrokken geraakt bij een verkeersongeluk, terwijl hij aan het fietsen was in Zwitserland. Dat meldt zijn team, Alpine F1. "Fernando is bij bewustzijn en voelt zich goed. Hij ligt in het ziekenhuis in afwachting van verder medisch onderzoek vrijdagmorgen", aldus het team.

Alonso maakt dit seizoen zijn rentree in de Formule 1 bij Alpine F1, de opvolger van Renault. De Spaanse voormalig wereldkampioen (2005, 2006) verliet de Formule 1 eind 2018 na een paar tegenvallende jaren bij McLaren.

Volgens de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport werd Alonso aangereden op een weg bij Lugano en heeft hij mogelijk breuken opgelopen. Bronnen dicht bij Alonso hebben aan de BBC laten weten dat de Spanjaard een breuk aan zijn kaak heeft opgelopen. Alpine F1 laat weten pas na de onderzoeken van vrijdag met meer informatie te komen.

Door de verwondingen kan Alonso het begin van het nieuwe F1-seizoen missen. De openingsrace vindt plaats op 28 maart in Bahrein. Twee weken eerder vinden er testen plaats op hetzelfde circuit.