Transport Online - CDA stelt Kamervragen over voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs tijdens avondklok

CDA stelt Kamervragen over voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs tijdens avondklok

CDA stelt Kamervragen over voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs tijdens avondklok
11-02-2021 19:54 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - De Tweede Kamerleden Postma en Van den Berg, beiden van het CDA, hebben vandaag, donderdag 11 februari, schriftelijke kamervragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat over de beperkte capaciteiten voor vrachtwagenchauffeurs tijdens de avondklok

Het CDA wil weten of de minister het ermee eens is dat de transportsector in deze coronatijd een nog belangrijker rol heeft, doordat veel producten nu niet alleen naar winkels toe moeten, maar ook naar mensen zelf.

Het CDA haalt aan dat veel (vrachtwagen)chauffeurs lange dagen maken en daarmee helpen om deze uitdaging in het transport voor elkaar te krijgen.

Tijdens de avondklok moeten ook tankstations 's nachts de verkoop van levensmiddelen staken. Middels de Kamervragen wil het CDA weten of de minister het ermee eens is dat bij de kou van dit moment het extra belangrijk is dat chauffeurs even wat warms kunnen drinken of eten en even naar het toilet kunnen gaan, zodat ze weer fit de weg op kunnen. Daarnaast willen de Kamerleden weten of de minister het ermee eens is dat voor vrachtwagenchauffeurs faciliteiten langs de snelweg belangrijk zijn om te kunnen eten, drinken, douchen of naar het toilet te kunnen gaan.

Het CDA wil weten hoe de minister aankijkt tegen het openhouden van (enkele) van deze voorzieningen tijdens de avondklok voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepsgroepen. 

Mocht de minister hier geen voorstander van zijn dan wil het CDA weten wat voor alternatieve oplossingen de minister heeft.

Het CDA wil graag binnen één week antwoorden ontvangen van de mijnister.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen