Clicky

 
Transport Online - Duitsland sluit grenzen met Tsjechië en Tirol

Duitsland sluit grenzen met Tsjechië en Tirol

Duitsland sluit grenzen met Tsjechië en Tirol
11-02-2021 17:47 | Coronavirus | auteur ANP

MÜNCHEN - Om de opmars van besmettelijkere coronamutaties te stoppen, gaat Duitsland de grenzen met Tsjechië en het Oostenrijkse Tirol dichtgooien. Het nog toegestane grensverkeer voor pendelaars zal nog intensiever worden gecontroleerd, melden Duitse media. Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, is het de bedoeling dat de maatregel dit weekend van kracht wordt.

In Tsjechië en Tirol worden steeds meer infecties met coronavarianten geconstateerd. De Oostenrijkse regering zag zich al genoodzaakt Tirol af te grendelen van de rest van het land. Je mag alleen nog weg met een bewijs van een negatieve test. De Tsjechische regering in Praag besloot om enkele regio's die aan Duitsland grenzen op slot te doen. De inwoners mogen hun streek niet verlaten. Er mag ook vrijwel niemand meer naar binnen.

Duitsland kondigde bijna twee weken al een inreisverbod af om gevaarlijkere coronavarianten tegen te houden, maar toen nog niet voor grensgebieden. Sinds eind januari zijn personen uit Groot-Brittannië, Ierland, Portugal, Brazilië en Zuid-Afrika en de Zuid-Afrikaanse staatjes Lesotho en Eswatini (voorheen Swaziland) niet meer welkom, behalve personen die in Duitsland wonen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats