Clicky

 
Transport Online - Anti-Trump Republikeinen willen nieuwe partij oprichten

Anti-Trump Republikeinen willen nieuwe partij oprichten

Anti-Trump Republikeinen willen nieuwe partij oprichten
11-02-2021 10:21 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Tientallen voormalige Republikeinse partijleden zijn bezig met de oprichting van een nieuwe centrum-rechtse politieke partij. Dat doen ze omdat ze zien dat de Republikeinen niet willen optreden tegen de voormalig president Donald Trump, in wie zij een extremist zien die een bedreiging vormt voor het voortbestaan van de partij. Dat vertellen ze aan persbureau Reuters.

Onder de initiatiefnemers bevinden zich voormalige Republikeinse politici, medewerkers van de Republikeinse regeringen van Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W. Bush en Trump, ex-Republikeinse ambassadeurs en partijstrategen.

Meer dan 120 van hen hielden afgelopen vrijdag een online vergadering om de afsplitsing te bespreken. De nieuwe beweging moet opereren op grond van "principieel conservatisme". Daaronder wordt verstaan het vasthouden aan de grondwet en de rechtsstaat - ideeën die volgens de betrokkenen door Trump naar de prullenbak zijn verwezen.

De deelnemers aan het gesprek zeiden bijzonder ontsteld te zijn over het feit dat meer dan de helft van de Republikeinen in het Congres, 8 senatoren en 139 leden in het Huis van Afgevaardigden, enkele uren na de belegering van het Capitool stemden om de certificering van de verkiezingsoverwinning van Biden te blokkeren.

Voormalig Republikein Evan McMullin, die in het verleden een prominente rol speelde in het Huis van Afgevaardigden, is een van de initiatiefnemers: "Grote delen van de Republikeinse Partij zijn aan het radicaliseren en bedreigen de Amerikaanse democratie. De partij moet zich opnieuw richten op waarheid, rede en zijn traditionele idealen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,073
Diesel1,733

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats