Clicky

 
Transport Online - Rutte wil niet met Forum in nieuw kabinet gaan zitten

Rutte wil niet met Forum in nieuw kabinet gaan zitten

Rutte wil niet met Forum in nieuw kabinet gaan zitten
10-02-2021 23:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Premier Mark Rutte wil niet met Forum voor Democratie van Thierry Baudet in een nieuw kabinet gaan zitten. Dat zei de VVD-leider woensdag in het televisieprogramma Op1.

Rutte reageerde op een bericht in het weekblad EW dat in WhatsApp-groepen van de top van Forum racistische uitspraken werden gedaan. Baudet is ook lid van die appgroepen.

"Ik zag het al niet gebeuren, maar na deze verschrikkelijke appjes - die overigens passen in een beeld dat we al langer van hem zien - is het landelijk echt onmogelijk geworden om met hem in een kabinet te gaan zitten", zei Rutte.

Volgens Rutte zijn de appjes racistisch. "Deze appjes die gaan alle grenzen over. Het is zo walgelijk. Homofoob, racistisch, het is echt verschrikkelijk."

De VVD werkt in het provinciale bestuur van Brabant samen met Forum. Die samenwerking kan wel gewoon doorgaan. In Brabant zeggen ze niet met Baudet samen te werken maar met de 130.000 mensen die op Forum gestemd hebben, aldus Rutte. "Dat snap ik ook heel goed. Dus CDA en VVD denken daar in Brabant door te gaan."

Baudet noemde de aantijgingen "opgeklopte ophef", maar ontkende ze ook niet. Baudet vraagt in een appgroep "Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?", waarop nummer zes op de kandidatenlijst, Gideon van Meijeren, antwoordt: "Hell no".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions